Pelargoner i balkonglådor

Göran

Hej

Jag undrar om jag kan fylla balkonglådor (längd 40, 60 och 80 cm, djup 15 cm) med jord och sätta mina pelargoner i dessa? Hur långt mellanrum bör det i så fall vara? Jag har gjort små, små hål i lådans botten och har ett avlångt "fat" som hör till, så det blir inget problem med dränering.

Måste varje planta stå i en kruka? Hur länge kan de stå med 15 cm djup innan jag måste plantera om dem? Tänkte det skulle vara så bekvämt med denna lösningen. När det blir för kallt ute kunde jag bara flytta in hela lådan och antingen förvara dem inne i lägenheten eller sätta ner dem i källaren, men något säger mig att lösningen är f ö r bekväm...och jag för lat...

Tacksam för svar!

Med vänlig hälsning

Göran

Odla Svarar: 

Visst kan du göra så. Fyll lådorna med högklassig Pelargonjord och plantera. De behöver inte stå i separata krukor. Ca en månad efter plantering börja även gödselvattna med flytande växtnäring enligt instruktion på flaskan.

De kan stå så här hela sommaren om du ser till att de aldrig torkar ut eller lider av näringsbrist. Eventuellt behöver du fylla på lite mer jord om den packar ihop. Sedan kan du ta in det hela till din svalaste fönsterbräda för vinterförvaring, gärna med en lysrör över. Behöver inte vattna så mycket och inte gödslas alls under vintern.

På våren plockar du upp dem, klipper ner och planterar om i ny jord etc etc.