Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Pelargoner

Hej!
Jag brukar ha så fina pelargoner men i år vill det sig inte riktigt. Efter vintern planterade jag om resp. fyllde på ny jord och beskar som vanligt. Placerade dem sen (också som vanligt) i glasverandan med solskydd för kruka och växt. Vatten får de när det behövs och näring varje fredag. Trots detta blir de kala. Det kommer  nya blad men för varje nytt blad vissnar ett gammalt tycks det. Detta gäller i högre grad för gamla pelargoner än för årets sticklingar.

Speciellt Appleblossom ser eländig ut liksom Carneval. Vad kan det bero på?

Tacksam om du finner något svar på min fråga.
Vänligen Ingrid.

Odla Svarar: 

När det gäller sådana här fenomen så misstänker jag alltid på jorden. Kanske har du fått en "gammal" påse, jord är ju färskvara, eller så har det varit något fel på den. Skulle det kanske vara bra att byta till en ny jord? För jag antar att du har synat dem noga så det inte sitter "odjur" på dem eller i jorden?

Det är ju förstås så att det inte har varit någon vidare sol i vår, så det kan i och för sig också bero på solbristen.... men det är inget sådant fel på mina och det har ju inte precis lyst här heller.

Sylvia