Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Pelargon som ändrar färg

Hej!
Här kommer en fråga från en som bara vill ha det lite fint på balkongen. Jag köpte pelargoner hos en stor kedja, det stod bara Zonale som beteckning. Färgen vid köpet var svagt babyrosa, precis som jag ville att de skulle vara. Men bara efter några dagar på vår balkong (rent söderläge) så är nu blommorna mycket starkt rosa.

Nu undrar jag om det händer med alla pelargoner som står i söderläge eller behåller "kvalitetspelargoner" sin originalfärg? Jag vill ju ha svagt rosa. Om jag skulle köpa tex Mårbacka som kostade betydligt mer, ska dem då behålla sin svaga färg?

Tack på förhand.
Mvh
Pernilla

Odla Svarar: 

Det är så här: dessa, oftast fröplantor, är odlade i växthus med artificiell belysning. Färgerna blir inte så starka då. När plantorna sedan tas ut i det starka solskenet så får de den färgen de egentligen ska ha.

Om du köper en Mårbacka så är den babyrosa alltid! Såvida du inte råkar köpa den vita Mårbackan, förstås... Men Mårbacka blir hög och stor, så den passar inte så bra i balkongslådan...

Det finns även andra namnsorter att köpa med svagt rosa blommor, dessa ska behålla färgen även utomhus. Bilder kan du hitta om du tittar på butiken hos Rockdala: http://www.rockdala.com/F_-__Enkelblommande_pelargoner.asp

Sylvia