Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Pecannöt

Hej Sylvia!
Jag har, som alla andra, blivit tokbesatt i min trädgård. I föräldrarhemmets trädgård hade vi bara ett plommonträd. Nu vill jag att vår familj skall ha massor av fruktträd!

Jag är nu på jakt efter nötträd. Jag har planterat Kastanj och Valnöt. Nu är det så att jag älskar pecan-nöt cola glass, och jag skulle vilja ha ett pecan-nöt träd! Hur går man tillväga för att få ett sådant träd till sin trädgård på Österlen, Skåne?

Skulle bli glad om ni kunde förmedla en kontakt.
mvh Lars

Odla svarar:

Ja du... vem älskar inte pecannöt-colaglass, jag gör det också!

Pecanhickory heter på latin Carya illinoensis. Trädet växer i södra och mellersta USA och blir ofta stort och ger också ett tåligt virke.

Det odlas dock kommersiellt för nötternas skull. Den årliga skörden uppskattas till 52.000 ton, så nog räcker det till en och annan glass.

Den är ganska köldhärdig och snabbväxande i USA. Trivs bäst i skyddat läge med en näringsrik, djup jord. Områden med kalla vintrar och långa varma somrar med hög luftfuktighet passar den bra.

Men jag känner inte till några som säljer detta träd i Sverige, däremot vet jag att det åtminstone finns i Alnarps-parken. Så kanske du kan fråga där om du kan få köpa en planta, om de till äventyrs skulle ha några till salu? I annat fall kanske de kan förmedla en kontakt med en odlare.

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB