Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Passionsblomma

Hej,
Vi gav bort en passionsblomma i present till en som inte är så kunnig på växter. Nu är hon alldeles förtvivlad då hennes passionsblomma som hade fullt med knoppar inte "vill sig riktigt".

Problemet är att knopparna inte vill slå ut riktig. De vissnar ihop och faller av innan de slagit ut. Vad gör hon för fel?

mvh
Ingela

Odla Svarar: 

Antagligen har hon växten på för varmt och torrt ställe, kanske även lite för mörkt. Den kommer direkt från ett fuktigt, svalt och ljust växthus, alltså från idealförhållanden, så ett boningsrum är inget drömläge för den.

Om hon har möjlighet att ha den i ett uterum eller på en inglasad balkong, så kanske det går bättre, men den behöver sakta vänjas vid utelivet först.

Under den varma tiden på sommaren går det också bra att ha den ute, vindskyddad och varmt men inte i direkt solgass.

Sylvia