Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Påskriset har fått rötter

Satte i påsk ormhassel i vatten och hade som påskris. Nu har riset fått rötter och nu undrar jag om det är möjligt att få "riset" att ta sej, för att sedan planteras ut i trädgården.

Tack på förhand, och njut av våren.
MVH Tim

Odla Svarar: 

Jag tror nog att det är Salix babylonica 'Tortuosa', trollpil. Slingrar sig liknande trollhasseln, men är sirligare och med rödbruna grenar. Man använder den flitigt i blomsterarrangemang numera.

Den slår rötter väldigt lätt och man kan sedan plantera dessa grenar i krukor i väntan på att planteras ut. Själv har jag också flera sådana grenar, planterade i krukor, i väntan på att det ska bli varmare!

Sylvia