Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Påskliljor

Mina påskliljor har redan kommit upp 10 cm (5/2). Ska jag täcka över dem tills vidare eller klarar de frost?  Skuggrönan har farit illa i vinter och ser hängig ut. Kan det bero på en blöt vinter? Den är liksom slak och ser ut som om det slagregnat!

Så sista frågan: Har förberett en flytt av Magnolian till ett soligare läge. När ska den flyttas?

Tusen tack för svar!
Susanna 

Odla Svarar: 

De brukar klara ett mindre frostknäpp, de är "programmerade" till det. Men har du torra löv eller dylikt så går det alldeles utmärkt att täcka dem ifall det ännu skulle bli riktigt kall barfrost. Beror lite på var du bor någonstans, hur kallt det kan tänkas bli.

Att skuggrönan kan se lessen ut beror säkert på en stark barfrost efter en mild, blöt period, då den inte var "förberedd" på ett så kraftigt temperaturfall. Men den brukar klara sig ändå, det kommer nytt från roten på våren, så man kan sedan klippa bort det som inte är vackert.

Flytta magnolian när det börjar bli lite varmare så att den får chansen att rota sig. Beroende på var du bor, kan slutet av april - början på maj vara lagom.

Sylvia