Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Påskliljor

Hejsan!
Nu har jag varit och köpt mig ett par påskliljor i plastkruka som jag tänkte plantera utomhus. Nu är det så att jag är helt grön inom planteringsområdet och undrar över lite saker om hur jag ska plantera dem;

- ska de vara kvar i plastkrukan eller ska man ta ur dem?
- kan man plantera dem nu direkt från affären så att säga, eller ska de förvaras inomhus ett tag?

Tack på förhand och Glad Påsk!
MVH
//Jennifer, Tranås

Odla Svarar: 

Om du ska plantera ut dem så ta bort plastkrukan, gräv ett hål där rotklumpen lagom får plats men lite djupare (så att lökens ovansida hamnar ca 10 cm ner i jorden vid vanliga påskliljor och ca 5 cm för minipåskliljor) och plantera!

Beroende på var du bor, dvs. om du har tjäle eller inte (dvs. det går lätt att gräva utan att stöta på is i marken), kan du plantera direkt om du inte har tjäle. Påskliljor är tåliga av sig. Skulle en frostnatt hota, lägg på någonting som skydd, ett gammalt lakan, en upp-o-ner-vänd hink eller vad du har.

Sylvia