Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Päronträd 'Herre'

Hej,
Vi har ett päronträd som är ca 5 år gammalt. (Herre) Vi får aldrig frukt för bladlöss härjar vilt i trädet (myrorna kryllar överallt i trädet, men det hjälper inte). Jag brukar spruta med såpvatten då och då och vatten med tryck, men det har inte hjälpt. På handelsträdgården här i stan sa en karl att jag skulle spruta med Pyrex i stället, tidigt. Det lät giftigt, tyckte jag, i och med att man ska äta frukten, men han hävdade att det var värre med såpvatten. Jag skulle så gärna vilja ha lite päron på mitt träd, så vad gör jag? Jag förlorar mot lössen varje år!

Lena

Odla Svarar: 

Om du ska använda såpvatten måste du spruta om och om igen för det föds nya löss hela tiden. Pyrex består av växtämnet pyrethrin som man får från röda prästkragar. Det framställs av kostnadsskäl syntetiskt och därför får det inte KRAV-märkas. Om du är principfast får du fortsätta med såpan men Pyrex är effektivare.

Göran