Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Päronträd 'Göteborgs diamant'

Hej Göran,
Jag har ett päronträd 'Göteborgs diamant' som är lika stort som ett normalstort äppelträd med tjock fin stam och frisk fin krona. Vet inte hur gammalt det är men tomten är från 1939. Den får många långa skott på våren som vi tidigare år tagit bort förutom i år.

Mitt problem är att det blommar endast på en gren med några få blommor under de fyra år vi har bott här. Från att det första året endast blev fem stora och fina päron är det i år ett litet.

Varför vill det inte blomma? Finns det något jag kan göra?

För övrigt kan nämnas att jorden den står i är förmodligen lerjord och att äppelträdet intill trivs och ger många fina härliga äpplen.

mvh
Ingela

Odla Svarar: 

Trädet är obalans genom kraftig beskärning som orsakar vattenskott som ni också tar bort. Då bildas inga fruktknoppar så ni måste släppa fram en del skott som kan blomma och bära frukt.

Göran