Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Parksallad

Hej!
Hur blir man av med Parksallad? Denna "hemska" växt invaderar vår tomt och jag blir tokig på den. I början försökte jag gräva upp den men den är jättesvår att få upp med hela rötter och de små rester som blir kvar slår upp nya skott. Har försökt att ta bort blommorna så fort jag ser knoppar, har täckt ett område med markduk och även nu senaste vår och sommar använt RoundUp som jag sprutar på bladen. Har märkt viss skillnad men finns det något annat sätt?

Vore tacksam för svar.
//Emma

Odla Svarar: 

Ja, den är verkligen hemsk trots sina oskyldigt blåa blommor...
Jag tror inte det finns annat än göra än spruta ännu mer Roundup på den! Den är envis som synden så man får upprepa tills den tröttnar.

Eller lägg på en tjock svart plast på dem under några år, plasten kväver dem men den måste ligga rejält även utanför beståndet, så parksalladen inte kommer slingrandes runt kanten. Inte snyggt precis men man kan ju kamouflera plasten med täckbark e.d.

Sylvia