Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Parkrododendron

Irene viotti-Olsson

Vilken av alla parkrododendron har det vackraste bladverket efter blomningsperioden maj- juni? Tacksam för svar då jag har planer på att plantera två på vardera sida om ytterdörren.

Irene Viotti-Olsson

Odla Svarar: 

Hej!

Det här vad som är vackert är en smaksak. Vissa gillar de helt gröna, blanka bladen som t.ex. den vanliga 'Catawbiense Glandiflorum' har.

Andra gillar de gulbrokiga blad som sorten 'Goldflimmer' har. Den blommar i samma färg som den vanliga parkrhododendron.  
Det bästa är förstås att du åker till ett par större plantskolor och tittar på de olika sorterna som finns till salu och jämför vad du gillar.

Tänk också på vad du har för husfärg, så att roddisens blomfärg inte krockar med husfärgen när den blommar. 

Med vänlig hälsning

Sylvia