Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Paradisträd (Crassula ovata) och Zamioculcas zamiifolia

Hej Sylvia!
Jag har några små frågor ang. min Crassula ovata och mina garderobsblommor.

Först och främst, är det för sent att plantera om dom? Och klarar garderobsblommorna att planteras i samma kruka, ganska tätt inpå varandra?

Jag har haft mitt paradisträd i ungefär 13 år och det är ungefär 30 cm högt och fint. Hur hög kan den bli och vad rekommenderas, klippa den till att vara mer buskliknande eller låta den växa som ett träd?

Tack för att du finns att fråga :)
Med vänliga hälsningar
Fredrik

Odla Svarar: 

Om du tar en större kruka, så kan du plantera fler garderobsblommor i samma kruka, men de får ju inte trängas. Det går bra att plantera om nu.

Jag hade mitt paradisträd som just ett "träd". Jag hade stammat upp det, dvs. tagit bort alla skott som kom från den grova stammen och friserat lite kronan så att den fick ett trädliknande utseende. Mycket stiligt.

Hemma blir det ju inte så där jättestort, men mer än 30 kan det bli om det får större kruka och bra, lecablandad blomjord.

Sylvia