Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Pampasgräs

Har inhandlat ett pampasgräs, då jag förälskat mig i de skira vipporna. Läste sedan att de kan sprida sig med rotskott och snabbt ta över en hel trädgård, något jag inte riktigt tänkt mig... Bör jag avstå från denna växt i min lilla trädgård? Finns det något man kan göra för att hålla plantan i schack? Hade tänkt plantera den i ett blåsigt söderläge, är det i så fall ok? Bor i zon 1.

Tack för att du tar dig tid!
Vänliga hälsningar
Matilda

Odla Svarar: 

Njaa... hos oss är det nog ingen större fara, den är ju på gränsen till sitt härdighetsområde hos oss. Men om du först gräver en rejäl grop som du sedan fodrar med markduk, alltså en tjock väv som släpper igenom vatten men inte rötter. Finns hos anläggningsfirmor och i större Garden Centers. Sedan fyller du gropen med sandblandad trädgårdsjord och planterar gräset i denna så tror jag nog att den håller sig på plats.

Sylvia