Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Oxelhäck

Hej!
Vi har en häck av Oxel runt vår radhusgavel och den är planterad runt 1954. De senaste 20 åren har den skötts dåligt och har blivigt väldigt gles nertill och ger i stort sett inget av det skydd man vill att en häck ska ge, eftersom grenarna kommer först på ca 120 cm höjd.

Hur kan vi beskära den för att få den att sätta nya skott nertill? Kan man såga långt ner, 10-20cm över marken? Har sett exempel på oxelhäckar som är täta och fina ända ner till marken.

Tack på förhand
Hälsn. Malin

Odla Svarar: 

Den är ju gammal, men försöka duger ju, innan ni ev. behöver förnya den.

Alltså, såga ner den till 10-15 cm, gödsla och jordförbättra.

Om det kommer nya skott, så bygg upp häcken igen genom att släppa upp den ca. 20 cm per år. Om det inte blir som ni vill ha det, så kanske lika bra att ta upp och plantera nytt.

Sylvia