Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Övervuxet trädgårdsland

Hej!
Jag har ett övervuxet trädgårdsland som jag inte har en aning om hur jag ska fixa till inför vårens sådd.

Landet är cirka 15 x 35 m, så det är inte litet direkt, och fullt med tistel, lönnskott, kvickrot och diverse annat ogräs. Det är tidigare plöjt men inte harvat och nu har ogräset tagit över.

Jag vill gärna bruka en del av detta land och resten får bli gräsmatta (annat land finns inte tillgång till). Jag har en stor odlingsiver, men jag misströstar lite. Hur ska jag kunna få i ordning detta till odling i vår?

Har fri tillgång till ren halm samt hästgödsel med halm höst som vår. Gräsklipp har jag inte mycket nu men det lagras väl lite under vår och sommar.

Funderar på hur jag ska gå tillväga med detta övervuxna land. Plöjas? Jordfräsas?

Hoppas på svar. Är ovan men vill lära mer.
Annie

Odla Svarar: 

Plöjning och fräsning löser inga ogräsproblem långsiktigt. Det kan se fint ut men varenda rot lever och vid jordfräsning har de blivit 10 gånger flera.

Gräv i stället upp synliga ogräs med rötterna och fortsätt detta arbete nästa sommar genom att odla potatis där det är möjligt att fortsätta ogräsutrotningen. Det som ska bli gräsmatta kan du beså, för när du börjar klippa gräset stryker tisteln och kvickroten med.

Göran