Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Övervintrade rosor

Hejsan,
Jag tog fram mina rosor som stått övervintrade i min matkällare i mitten på januari. Lite väl tidigt har jag fått höra. Det har skjutit långa gröna skott på bl.a. en stamros och även på krukrosorna, törs jag beskära tillbaka dessa ordentligt och låta det komma nytt eller ska jag låta de vara som de är? Hur sköter man de vidare? Har de i ett rum med högnatriumlampa och ca + 20 grader. Är det ok eller bör jag ändra något?

Tack på förhand, Ingela.

Odla Svarar: 

Det var verkligen tidigt! Nu i april hade räckt gott. Men eftersom de redan växer så bör du korta ner skotten och sänka temperaturen till ca. 10-15 grader, ljust ska de däremot ha det. De kan också börja vara ute kortare stunder nu om det är plusgrader, men ställ dem inte i direkt sol och ta in för natten.

Sylvia