Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Övervintra stamros

Hej Sylvia,
Jag fick i somras en stamros som är ca 2,5 m hög, vilken sort vet jag ej, men den är fantastisk fin med mörkröda blommor som nu blommar för andra gången. Hur övervintrar jag denna stamros, den står ute i en rabatt nu. Skall jag täcka den med en säck?

Patrick

Odla Svarar: 

Det beror på var du bor någonstans hur mycket skydd den behöver. På stamrosor är det stället där stammen möter grenarna som är det kritiska. Kan du böja rosen mot en varm husvägg eller mot marken kan du ju täcka den med isoleringsmattor. Annars kan du slå 4 stadiga pålar runt den, spänna en säckväv runt pålarna så att rosen hamnar i mitten och ösa säcken full med torra löv eller frigolitchips. Luftigt ska det vara!! Så knyter du ihop upptill och skyddar det hela ifrån regnet med en plastbit överst, som dock inte får hindra luften att cirkulera!!

Sylvia