Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Övervintra sommarblommor

Hej.
Jag har ett växthus i kanalplast som jag klär med tjock bubbelplast på vintern. Nu har jag många fina sommarblommor som jag vill försöka övervintra. Hur gör jag det på bästa sätt. Jag har bl.a. snöflinga ihop med jättefina hängpelargoner. Kan jag bara ställa in hela krukan i växthuset eller måste jag plantera om dem för sig. Hur vattnar jag under vintern. Jag har frostvakt som slår till vid ca 8grader+.

Jag har även stora Marguriter i rabatten kan jag ta upp dem och plantera i kruka och ha i växthuset. Ska jag hålla värme i växthuset tycker jag att jag kan försöka övervintra så mycket som möjligt. Husarknapp, millionbells, hängverbena, heliotrop m.m. Är det möjligt?

Förra året hängde jag bara in amplarna med hängpelargonerna och det gick bra.

Nu har jag sett att en del har jag fått löss på Kan jag klippa ner dem innan jag sätter in dem i växthuset och bekämpa lössen med såpvatten i nedklippt tillstånd? Det finns säker många frågor om detta ämne. Jag är tacksam för alla upplysningar jag kan få för kunna genomföra denna test.

mvh Rithwa

Odla Svarar: 

Du kan bara ställa in hela krukan och så planterar du om på våren.

Du kan lugnt pröva att övervintra allt du vill, går det så går det! Berätta gärna sedan för mig!

De lusiga växterna kan du pröva att klippa ner och tvätta med såpvatten, men håll dem isolerade från andra!

Vattna då och då under vintern, men bara så pass att dom inte helt torkar ut. Välj en "varm" period till att vattna och ha inte kallare vatten är vad temperaturen är i växthuset.

Sylvia