Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Övervintra Magnolia

Hej Sylvia,
Jag har en magnoliabuske i stor kruka på vår altan. Den har växt ca 30 cm sen jag köpte den i våras, och verkar trivas bra. Dock har det ej kommit några knoppar än. Nu börjar bladen bli orange och jag undrar hur jag skall och om jag kan förvara den över vintern. Skall jag ställa den i garaget? (mörkt och isolerat) kanske plantera ut den med väv som skydd för frosten?

Tacksam för svar.
Cilla

Odla Svarar: 

Magnolior ska man helst plantera på våren, de behöver sommaren på sig att hinna etablera sig.

Så om du kan ha den i garaget under vintern så får du kolla då och då så att den inte helt torkar ut. Det får inte heller vara varmt, bara strax över nollgradigt, så att den inte fortsätter att växa där.

Flytta över den till garaget först när den har tappat bladen och det börjar bli minusgrader, till dess kan den stå ute. Och så plantera den i rabatten på våren.

Sylvia