Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Övervintra Löjtnantshjärta

Hej
I våras köpte jag ett löjnantshjärta som jag sedan planterade i en stor och djup kruka. Den har vuxit till sig så idag är den enorm, den har även blommat hela sommaren vilket jag tycker är lite konstigt eftersom dom endast ska blomma i juni.

Men nu till frågan, det börjar ju bli ganska kallt ute nu och blomman har börjat gulna och vissna. Problemet jag har är att jag inte vet vilket det bästa sättet är att övervintra ett löjtnantshjärta som ej sitter fritt utan i kruka, har heller ingen möjlighet att sätta ner den fritt. Har ett mörkt och svalt uteförråd där jag brukar övervintra min fuchsia, ligger på en +5 grader på vintern och min fuchsia har klarat sig många år, vet bara inte om löjtnantshjärtat är likadant eller om jag hellre ska låta krukan vara utomhus, jag bor i Dalarna och det kan bli väldigt kallt här på vintern.

Hoppas på svar
Anette

Odla svarar:

Förrådet låter som bästa sättet. Låt den dock vissna ner först innan du tar in den, den ska ju inte börja växa i förrådet utan först till våren. Se dock till under vintern så att den inte torkar ut helt.

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB