Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Övervintra i frostkänsliga ytterkrukor

Hej,
jag har perenna växter i ytterkrukor som inte är avsedda att stå ute hela vintern. Jag har sett i ett TV-program att man kan skydda krukan ändå men kommer inte ihåg hur man gjorde. Jag har massor av bubbelplast att linda in dem i - eller har du något bättre tips.

Hälsningar
Kerstin

Odla Svarar: 

Det du har sett i TV avsåg säkert stengodskrukor som är vinterhärdiga, men man skulle skydda själva växten. Du kan ju pröva med bubbelplasten, men det är inte säkert att krukan klarar vintern ändå.

Om du inte kan ta in krukorna i något utrymme som "håller nollan" eller närapå (garage, sommarstuga, växthus e.d.) så pröva så här: Ta en stor frigolitlåda. Svep in krukan i bubbelplats (men lämna lite öppet upptill så växterna får luft, annars möglar de!) och placera det hela i frigolitlådan. Täck med mera bubbelplast eller frigolit så att krukan blir täckt men det finns lufthål fram till jorden/växten. Svep e.v. det hela i säckväv om det ser fult ut. Sedan är det bara att hålla tummarna.

Sylvia