Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Övervintra Hibiskusen

Hejsan!
Jag köpte en mini "Hibbe" tidigt i våras och den stod först inne ett tag men har sedan tillbringat sommaren ute. Nu har den massor av knoppar men det börjar bli risk för frost - vad gör jag nu? Ska jag låta den blomma klart inne eller måste den avlövas (det sa en moster) och hur gör man sedan?

Mvh. Tessan (Umeå)

Odla Svarar: 

Har du en veranda, uterum, växthus e.d? Då kan du ta in den där först och låta den blomma färdigt (om där inte blir minusgrader förstås), sedan in i rummet, så att den vänjs sakta vid att bo inne. Hur som helst, lyft den inte direkt från uteplatsen till stugvärmen, då avknoppar och avlövar den sig själv bums!!

Då jag inte vet om du har en frilandshibiscus eller en sådan som är menad som inneväxt, kan jag inte råda dig närmare om övervintringen.

Men ingendera behöver ju avlövas, den förstnämnda tappar bladen själv när den kommer in i ett mörkt, svalt förråd, den sistnämnda bor gärna inne i stugan under en lysrörslampa med löv och allt. Båda gillar dock sval vintertemperatur.

Sylvia