Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Övervintra gräs på balkong

Hej!
Jag har förälskat mig i gräsen Droppax/Flatax och Japanskt blodgräs. Går dessa att övervintra på balkong i Stockholmsområdet (i en Lindesbergskruka)? Är det något särskilt man bör tänka på?

Om det absolut inte funkar - finns det några andra grässorter som klarar vintern i kruka, och som helst inte blir mer än 80-90 cm?

Tack på förhand!
Mvh Anna

Odla Svarar: 

Droppax ska vara härdig till minst Mellansverige, så i en Lindesbergskruka bör det inte bli några problem. Se bara till att det inte direkt regnar i krukan, så att det blir iskakor som förstör rötterna. Du kan täcka ytan med sand, torra löv och granruskor också, men låt vipporna sticka upp och vara dekorativa under vintern.

Blodgräset är lite känsligare, men med täckning av krukans yta och placering mot en varm vägg så ska det nog också gå. Det övervintrade hos mig på Västkusten utan någonting alls utom att jag flyttade krukan mot en vägg under tak så att det inte regnade i den.

Sylvia