Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Övervintra Elefantöra

Hej!
När jag var i England köpte jag ett stort frö, växten heter Colocasia esculenta, Elefant öra. Jag har drivit upp den i mitt växthus i sommar, och undrar nu hur jag bäst övervintrar denna växt. Den har ju underbara blad så jag vill gärna se den grönska nästa sommar med. Vad jag har förstått så klarar den inte den svenska vintern. Eller gör den det?

MVH Helena

Odla Svarar: 

Det tillhör kallaväxter och är en tropisk nyttoväxt, taro. Den har odlats i Indien i över 2000 år.

Det finns två typer av taro i handeln, dels den färska som är ganska stora knölar, dels den torra som är något mindre och har varierande form. Torr taro kan kallas jams i handeln.

Båda sorterna har ringformade ådringar på ytan och knölarna innehåller mjölksaft. Taro används på samma sätt som t.ex. potatis, kokt, bakad eller stekt.

Om ditt växthus inte är vintervarmt, får du ta in växten och försöka placera den svalt och mycket ljust. Den kommer nog att bli av med ett antal blad, men det kommer nya när man börjad driva igen på våren.

Sylvia