Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Överväxt med rotogräs

Hej,
har ett land som är överväxt med rotogräs. är nu otroligt sugen att komma igång och odla till våren/sommaren. är det för tidigt denna säsong. Om jag t.ex. plöjer, rensar, preparerar det nu när jorden "reder sig" eller måste jag vänta till nästa säsong?

Tack
Fredrik 

Odla Svarar: 

Det finns två metoder. Den ena är att används Roundup och det har jag nyligen fått skäll för att jag nämnt. Round up dödar all vegetation. Det går att odla efter ett par veckor enligt bruksanvisning. Round up är fortfarande tillåtet att använda. Den andra är att mekaniskt ta bort alla ogräsrötter och det går. Hur du än bär dit åt blir det rotstumpar kvar. Då kan det vara praktiskt att odla potatis första året så att det är lätt att rensa bort kvarvarande rötter. Det är en smaksak om man ska plöja först eller om man ska vända för hand och skaka ur jorden ur rotpaketen.

Göran