Övergivet land

Sofia

Hej! Min kille har ett land som han har försökt att fixa som är 3x2 m men han har aldrig lyckats med få ordning på det. Så nu hade jag tänkt att ta mig an uppgiften för det är kul och odla egna grönsaker :) Så har några frågor :) Hur djupt borde man gräva för att lägga ny jord? Vad borde man lägga i botten innan man lägger i ny jord så att man inte får lika mycket ogräs. Vill få ordning på det tills nästa vår så undrar helt enkelt hur man kan fixa det gamla landet eller om det ens är möjligt och få ordning på det tills nästa år :) Tack för svar, Sofia :)

Odla Svarar: 

Visst går det att fixa det mesta om man orkar!

Om det är väldigt mycket rotogräs på landet så kanske är det en bättre idé att odla i pallkragar ovanför den gamla jorden? Ta bort ogräset i görligaste mån först, släta till jordytan. 

Lägg på en tjock markväv underst. Placera pallkragar på väven, 1-3 st på varandra beroende på vad du ska odla eller bygg större odlingslådor av spillvirke, helst ej tryckimpegnerad! Fyll mellanrummen, d v s gångarna, med någon snygg marktäckningsmaterial som bark, tallbarr, sjösten eller vad ni nu vill ha. 

Måla ev. lådorna utanpå med vattenbaserad färg. Fodra lådorna med samma markväv eller med byggplast, gör dock ett par avrinningshål i botten. Fyll lådorna med bra, ogräsfri matjord (gärna på våren) och så kan du börja odla. 

Se min bild!

Sylvia