Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Ovanliga fruktsorter

Hej!
Jag har hittat några ovanliga fruktsorter.

Vilka av dessa kan man odla i Sverige och hur härdiga är de. Jag har försökt att hitta de svenska namnen och hoppas att de stämmer.

Sambucus nigra var. albida - vit fläder
Lonicera kamtschatica - blåbärstry
Mespilus germanica - mispel
Rubus phoenicolasius - vinhallon

mvh
Lars

Odla Svarar: 

Det är alltid vanskligt att importera plantor från andra länder söder om vårt land. Visserligen importeras det mesta av vårt plantmaterial och man får hoppas att det som skall till vårt land är varieteter som klarar vårt klimat. Sambucus nigra är vanlig fläder och den går bra här. Men det kan också vara fråga av en speciell varietet som inte är härdig här. Jag känner inte till de andra arterna.

Göran