Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Ornithogalum dubium, Stjärnlök

Ornithogalum dubium, stjärnlökJag har fått denna blomma i present, men tyvärr visste inte givaren vad den hette. Har tagit ett par bilder av den och undrar om du kanske kan tala om vad det är. Jag tycker den liknar en Aloe, men blommorna är större än på min gamla dylika. Bladen har vissa likheter med orkidébladrosetter. Det vore ju bra att veta vad det är och gärna hur den skall skötas.

Med vänlig hälsning
Annagreta Grönberg
Mölnlycke

Odla Svarar: 

Det är Ornithogalum dubium, stjärnlök, frostkänslig släkting till aftonstjärna. Den är en knölväxt som vanligen används som slit-o-slängväxt, men man kan försöka övervintra den frostfritt och driva igen på våren. Väldränerad jord. Står gärna ute under sommaren och blommar länge. Kommer från Sydafrika.

Vattnas något sparsamt med ej för kallt vatten, normal dos näring. Tänk på att växten är giftig. 

Sylvia