Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Ormhassel

Hej Sylvia!
Köpte en villa med tillhörande trädgård för snart 2 år sedan och är ganska novis.

Vi har en ormhassel som inte är särskilt hög (ca 0,5m) men som breder ut sej mer och mer. Hur och när kan jag klippa den lämpligast? Har läst att ormhassel endast ska klippas mycket försiktigt, stämmer det? Den här tar snart över hela landet, kan jag korta grenarna endast? Vill inte att den tar skada så jag hoppas på goda råd och svar.

Hälsar Madelaine

Odla Svarar: 

Skulle det gå att med stöd rikta en del av de övre grenarna uppåt och gallra bort nedre grenar, så att du får fram en stam?

Visst kan du korta in en del grenar om du vill, men att stamma upp den vore bättre idé tror jag, lite beroende på hur den ser ut nu.

Beskärning bör göras på vårvintern, men man kan göra det även under JAS (=juli, augusti, september).

Sylvia