Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Orkidéer med små sidoskott

Hej!
Flera av mina orkidéer har fått små sidoskott. En har fått bladbuketter direkt på den gamla stängeln, och några har fått i botten från moderplantan. Vad skall jag göra med dessa. Tar dom för mycket näring så det hämmar blomningen? Det ser lite häftigt ut så för min del får dom sitta kvar. Men jag tänker mer på växten.

Hälsningar Inger

Odla Svarar: 

Jag är visserligen ingen orkidéexpert, men de nya skotten i krukan brukar komma med en ny blomsterstjälk så småningom även om den får sitta kvar. Kan också tas lös med sina rötter och planteras i egen kruka.

När det finns 5-10 cm långa rötter på den nya bladbuketten som sitter på den gamla stängeln, så kan du ta lös den och plantera i en egen liten kruka. Sådana små kallas för KEIKI på fackspråk. Sedan sköter du dina nya plantor precis som den gamla, bara tänk på att låta plantan etablera sig innan du ger full vattning och näringslösning.

Sylvia