Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Orkidé i glasskål

Hej!
Jag har köpt två orkidéer (Cambria Nelly Isler och Paphiopedilum multiflower) och undrar om jag kan ha dem i öppna glasskålar med stenar i botten? De skötselråd jag hittills läst handlar om orkidéer i plastkruka. Är det överhuvudtaget lämpligt att ha dem i glasskål? Hur ska jag i så fall sköta dem?

Tack för svar!
Hälsningar,
Mette

Odla Svarar: 

Hej Mette,
Jag rekommenderar att du har kvar din planta i kruka. Det är enklare att lyckas med dem i den miljön. Om du vill prova att ha plantor i skålar etc är det viktigt att du aldrig övervattnar plantan -- den får ej stå blöt.

Vänligen,
Björn