Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Omplantering Tujahäck

Hej!
Jag har en Tujahäck som är ca 1.80 hög och jag behöver flytta denna. Har stått där ca 4 år. Måste jag gräva upp hela roten eller kan jag kapa och bara ta en bit och behöver jag tänka på något mer.

Anna-Karin

Odla Svarar: 

Du bör ha upp så mycket av rötterna som möjligt och de är väl inte särskilt jättelika på så unga plantor. Ta hjälp en sådan där larv med förare, dvs liten grävskopa, om det behövs. Den kan i förhand gräva ett "dike" och fodra detta med ny, bra matjord och sådan bara bära iväg med plantorna till den färdigställda platsen.

Sylvia