Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Omplantering av Orkidé

Hej igen!
Skrev för ett tag sedan om misstänkt ohyra, vilken jag tror har försvunnit. (Kanske var det bara inbillning) Nåja, nu till dagens problem. Det är något skumt med min lilla älskling (Orkidén alltså =) ) Det är så att den blommade när jag fick den, men blommorna skrumpnade, torkade, och föll av. De undre bladen gulnade och föll av. Det kommer nya knoppar men de torkar också och faller av. Ena blomstängeln torkade och dog men den andra växer i toppen. Det bildas liksom som en knopp som sedan NATURLIGTVIS torkar och faller av. Samtidigt som det på den andra stängeln kommer en keiki, eller vad det nu hette. Samtidigt som de undre bladen dör, så är det på väg ett nytt upp i bladrosetten. De andra är gröna men alldeles skrumpna och skrynkliga. Är det dax att plantera om den? Hjälp i såna fall =/ Jag har ingen aning om hur man gör det. Kommer säkert att göra fel och döda den. =( Kan man få hjälp någonstans? Varför beter den sig så konstigt. Frågade i en blomsteraffär och svaret: "Du! har antingen gett den för mycket, eller för lite vatten". Tack, det kunde jag med lista ut... Sköljer igenom krukan drygt var 7:e dag.

Snälla hjälp oss!
Mvh
//Malou och Opsis Nopsis

Odla Svarar: 

Hej Malou,
jag skulle rekommendera en omplantering. Förmodligen har inte plantan nog med rötter för att försörja blad och nya knoppar med vatten och näring och därför skrumpnar och torkar dessa. Omplantering beskrivs relativt utförligt i min lilla artikel om släktet.

Vänligen,
Björn