Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Omplantering av Clivia

Hej,
har en Clivia som är jättestor. Har planterat om den tidigare dvs. gett den större kruka. Den har växt så det knakar och vi har kallat den för "monsterplantan". Men nu måste jag plantera om igen och framförallt dela den. Hur går man tillväga, krukan lär jag få banka sönder inget konstigt med det men rötterna de kommer ju aldrig gå att dela dem de är ju snurrade i varandra. Kan man skära itu med kniv för att dela dem eller hur ska man göra. Är ju totalt 8-9 liljor.

Tusen tack för ditt svar.
Hälsn. Britt

Odla Svarar: 

Banka ut den från krukan först och se vad du kan få loss genom att lirka med fingrarna bland rötterna. Om det inte går att få loss alla, så kan du lägga jordklumpen i blöt först, de kan lossna lättare då.

Om du får loss de olika plantorna från varandra så kan du plantera om dom i egna krukor!! Vilken rad!

Behöver du skära av någon rot så är det inte så farligt, om det blir andra rötter kvar på varje planta.

Lycka till!
Sylvia