Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Om physalis

PhysalisHej Sylvia!
Jag läste i er frågespalt på Odla igår om physalisodling. Och i ditt svar stod det att physalisen inte går att övervintra, utan att man ska köpa en ny planta varje vår.

Med stor respekt för din kunskap, hävdar jag nog ändå att det är helt fel. Första året jag hade min planta gick den aldrig i blom. Den stod på balkongen under sommaren och flyttades in i ett rätt mörkt vardagsrum i oktober. På våren år två flyttades den ut igen när risken för frost var över, och nu blev den översållad med blommor och frukt.

Jag är nu inne på tredje säsongen (dvs. den har tillbringat två vintrar i vardagsrummet). Och som du ser av bilden blir den bara större och större och frukterna allt fler. Så jag hävdar bestämt att man ska övervintra den.

Vänliga hälsningar
Annki

Odla Svarar: 

Hej!
Jag sa inte att det inte GÅR att övervintra den, jag sa att det sällan lönar sig, eftersom den är så lätt att fröså om igen på våren.

Men vad kul att du har övervintrat din Physalis i 3 år! Jag har själv också övervintrat en vinter, men den blev så ful då den tappade nästan alla blad under vintern, så jag slängde den nästa höst.

Sylvia