Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Olivträd med ohyra

Hej,
Jag har två olivträd med ohyra. En granne till mig tror att det är sköldlus. Små prickiga ovala, ½ knappnålshuvudstora, sitter både på stam, blad och där kvistarna grenar sig. De bildar även små svarta ovaler på stammen som går att skava bort. Jag har tagit bort alla löss jag ser nu två gånger, men nu undrar jag om jag kan behandla olivträden med något kemiskt?

Anette 

Odla Svarar: 

Sköldlöss är mycket svåra att bli av med, de skyddas ju mot sprutning av just skölden. De kan bara sprutas när de är unga och inte ännu har så hård sköld - dvs. de ljusa. Det enda man kan göra är att försöka plocka bort de äldre kontinuerligt och spruta på de yngre tills det inte kommer några nya. Fråga i trädgårdsbutiken efter passande preparat eller pröva först med såpsprit.

Sylvia