Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Olivträd inne

Hej,
Är det möjligt att låta ett olivträd "övervintra" även INNE i själva huset? Jag skulle vilja ha ett olivträd i kök/vardagsrummet (det är ca. 1 meter högt och bär frukt nu (jag har inte köpt det ännu, ert svar beror på mitt beslut...), där vi har extremt mycket ljus pga. stora fönsterpartier mot öst/syd. Problemet är att det inte blir "vintersvalt" utan ca. 20 grader hela tiden. Är detta möjligt eller måste de stå svalare? Och om det är möjligt att ha det "hos oss", vad måste jag beakta?

Tacksam för svar.
Bästa hälsningar,
Heléna

Odla svarar:

Tyvärr är jag inte så pigg på att rekommendera olivträd som rumsväxt, då det mår inte bra av att stå så varmt som i ditt kök under vintern. Det kommer att tappa massor av blad och kan till och med dö.

Det svåra är att det vill ha det svalt och fuktigt om sig under vintern och får aldrig torka ut, varken om bladen eller på jorden. Det är dock svårt att se om det är för torrt, för ibland tappar det bladen först sedan trädet redan har dött.

Om du kan erbjuda det en inte alltför varm och torr plats som är ljus så kanske, om du sedan håller koll så att det inte torkar ut och duschar luften omkring ofta med blomspray. Men ett svalt uterum skulle ge bättre överlevnadschans.

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB