Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Olivträd

Hej,
Jag har ett olivträd i kruka som ser lite ovårdad/vild ut. Jag skulle vilja forma den lite grann och undrar om man kan klippa långa kvistarna och plantera om de till en annan kruka? Och hur gör man?

mvh Shabnam

Odla Svarar: 

Du lyckas bättre om du klipper den på vårvintern, inte nu när det är som mörkast. Byt ev. jord också då. Det finns s.k. citrusjord i påse som även passar oliv.

Om den är för ful att titta på, så kan du förstås klippa lite redan nu, men sticklingarna har svårt att ta nu när det är så mörkt.

Sticklingarna kan du plantera i egna krukor med sand + torv, dra en plastpåse med andningshål på. Håll ljust och varmt och vattna när det behövs. Förhoppningsvis rotar de sig så småningom.

Sylvia