Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Olivört

Har köpt en olivört. I affären sade de att den mest används som smakförstärkare och inte ska ätas. Jag har tittat på nätet och där står att den ska användas i inläggningar och sallader. Om man kan ha den i sallader måste den väl vara ätlig. Eller hur är det?

Tacksam för svar hälsar Reina i Malmö

Odla svarar:

Olivört eller Santolina rosmarinifolia heter egentligen grön helgonört. Den är ganska ovanlig i odling. Släktingen grå helgonört, S. chamaecyparissus, är mer välkänt, används ofta i sommar- och höstplateringar p g a sina fina silvergråa blad. Båda växer vild i Frankrike, Spanien och Portugal och kan ibland klara vintern hos oss också i mycket vamt och väldränerat läge i zon 1.

Grön helgonört har en intensiv olivsmak och den kan visserligen användas i inläggningar och i sallader, men mest som dekoration.

Sylvia

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB