Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Olika rosor samt stora nyponrosbuskar

Vi har ett gammalt hus med olika rosor (vet ej sorterna) runt om samt två stora nyponrosbuskar. Nu måste huset målas om och för att vi ska komma åt grunden ordentligt behövs dom beskäras nästan ända nere vid rötterna. Klarar dom det eller ska man försöka flytta dom tillfälligt?

Tack på förhand!
Maria

Odla Svarar: 

Det är ju inte rätt tid för rosbeskärning nu, när de just ska till att blomma! På våren "när björkarna har musöron" kan man klippa och då klarar de också av det rätt bra. Jag är skeptisk på om gamla rosor klarar av att flyttas heller och särskilt inte mitt i varmaste sommaren. Kan ni ev. böja undan rosorna med hjälp av kraftig snöre och säckväv, dock utan att dra upp dom? Klart de tar skada av det också, men kanske inte så mycket som av flyttning eller nersågning just nu på sommaren.

Sylvia