Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Olika näringslösningar

Hej!
Jag har som projektarbete att se hur näringslösningar påverkar en växt. Försöket kommer (troligen) gå till så att jag odlar i fyra olika bägare som innehåller fyra olika näringslösningar som jag själv blandar till. En där Kalium är dominant, en där fosfor är dominant, en där kväve är dominant och en vanlig standard lösning som jag ska ha som mall för de andra.

Min mindre fråga är om du vet var man kan hitta hur dessa olika ämnen kommer att påverka växten.

Min stora fråga är dock om du vet någon växt som är lämplig att odla? Den ska ta högst en månad från start till skördetid och under denna tid ska den ha utvecklat ex. mycket grönmassa.

Patrik 

Odla Svarar: 

Majs är bra för ändamålet. Odla i fin sand. Det är svårt att odla i näringslösning. Kväve gynnar grönmassan medan fosfor och kalium gynnar blomning men det hinner du nog inte få på dina majsplantor. Det dör när de blir halvmeterhöga på grund av brist på mikronäringsämnen.

Göran