Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Oleander

Hej!
Har nyss köpt en oleander planta men blev lite ledsen och orolig, har precis läst om dess giftighet, undrar bara om det är farligt att lukta på den och ha den hemma överhuvudtaget eller är det bara farligt att få i sig (äta en bit)?

tack
Alisa

Odla Svarar: 

Det är ingen fara att ha den hemma, man måste ju inte stoppa näsan i blommorna stup i kvarten, man kan få huvudvärk av den starka doften.

Däremot ska man inte äta en minsta lilla bit av den, den innehåller hjärtglykosider. Ej för barnmiljöer eller där husdjur kan få för sig att smaka på den.

Sylvia