Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Ölandstok som är mycket krasslig

Hej,
vi har precis köpt hus och där finns en häck med ölandstok. Den är mycket illa åtgången. Knappt något grönt på den alls. Jag läst att man bör klippa den i feb-mars. Måste jag vänta tills då? Och kommer den att ta sig igen? Den är ca en meter hög men bara någon enstaka kvist som är grön.

Hur hög kan en ölanstok bli?

Annika

Odla Svarar: 

Om den är så illa åtgången så kan du klippa ner den nu och hoppas att det kommer nytt under sommaren. Jordförbättrra och gödsla också.

Om det inte inte kommer något nytt, är det lika bra att gräva upp den på hösten och plantera nytt.

Ölandstokar finns i olika blomfärger: röda, vita, rosa och gula i olika nyanser och höjden beror på namnsorten, allt mellan 40 cm till 1.5 m.

Sylvia