Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Ölandstok-häck

Hej!
Vi har en 30 meter lång häck som är ca 10 gammal. Den är aldrig klippt. Det är massor med brännässlor i den. Tål den något bekämpningsmedel? Kan man glesa ut häcken t.ex. varannan planta.

Gunilla.

Odla Svarar: 

Ni kan glesa ut den så att ni tar bort de äldsta, risigaste grenarna på varje planta. Jämna också till den upptill så att häcken får en vacker, rundad form. Det kan ni göra nu i JAS, juli-augusti-september.

Vad brännässlorna bekommer så tyvärr är det handkraft som gäller, om ni inte tar på bekämpningsmedlet med en liten pensel med en nässelplanta i taget, för medlet får inte hamna på någon del av token!

Sylvia