Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Ojämnheter på tomten

Hej,
vi har nyligen flyttat in i ett nybyggt hus och försöker skapa en trädgård av tomten som ligger på ett berg. Jorden ovanpå berget är väldränerad, ler- och sandblandad jord som vi har toppat med 10-20 cm anläggningsjord. I förra veckan planterade vi en avenbokhäck, lite träd och sådde gräs.

Och nu till problemet. Senaste 3 dagarna har det inte gjort något annat än regnat i Västerås vilket har gjort att ojämnheter på tomten syns mer tydligt. Små vattenpölar har bildats över tomten och den blivande gräsmattan. Vissa är små och kommer att försvinna så fort det slutat regna men andra är lite större. Jag är mest orolig för de pölar som bildats vid häcken.

Ska vi göra något åt detta och i så fall vad? Med tanke på gräsfröna etc?

Med vänlig hälsning,
Wille och Maida

Odla Svarar: 

Ni kan fylla på mer jord i de värsta svackorna och så om där det behövs. Gå dock inte på det nysådda utan lägg i plankor att gå på, annars får ni förfärliga tramphål dessutom! Annars är regnandet bra, det gör att häcken och träden tar sig lättare då. Dessutom är regnat bra för att ni ska få se var det behövs mer jord, det skulle ju varit förargligt om detta hänt först sedan gräsmattan var grön och fin, men liknade månyta med en massa gropar.

Sylvia