Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Ohyra på Taybärbuskar

Hej,
Vi har fått problem med ohyra på våra Taybärbuskar (blandning hallon-björnbär). Det är en larv som sitter i bladen. Bladen blir det brunaktiga fläckar på och det lämnas bara som en hud kvar allt annat äter larven upp. Mitt mellan bladets under och översida (den "hud" som larven lämnar) ligger larven, 0,5 - 1 cm vitaktigt grön. Vad är det och vad ska vi göra?

Zuzan

Odla Svarar: 

Eftersom det är bladen som angrips kan du låta det vara om det inte är våldsamma angrepp, 30% av bladmassan. De är oåtkomlig för växtvårdsmedel inuti bladen. Det är förmodligen någon minerarfjärils larv.

Göran