Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Ohyra på krusbärsbuske

Hej!
Vi har fått någon ohyra på krusbärsbusken och på röda vinbärsbusken - små, ca 0,5-1 cm långa illgröna larver med svarta ögon. De fullkomligt skalar av hela blad och lämnar endast "mittenpinnen" kvar på bladet. Vi har duschat ordentligt med såpvatten flera gånger och de var borta ett par veckor men nu har de kommit tillbaka och äter på bladen med god aptit. Är detta krusbärsstekel och vad ska vi göra för att få bort den?

Jessica 

Odla Svarar: 

Ja du har rätt det är krusbärsbladstekeln. Den äter upp allt med våldsam fart. Ett läge då man bör använda pyrethrinpreparat t.ex. Pyrex. Såpvatten är för svagt. Upprepa behandlingen så fort du ser larver för det går fort.

Göran