Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Ohyra i mina krukväxter

Hej,
Jag verkar ha fått lite ohyra i några av mina krukväxter. Det rör sig om ljusbruna saker ca 1mm stora med tre par ben och två känselspröt på ca 0.75 mm.

De rör sig snabbt och de verkar bara krypa omkring i jorden. Har inte sett dem uppe i någon växt.

De växter som har mest sådana här i jorden är två krukor med flera små äppelträd i. En monstera har också sådana här i jorden. På både äppelväxterna och monsteran finns det på några blad små partier där bladen blivit bruna och förtorkade. Partierna är några mm2. På vissa äppelblad ser det ut att vara något vitt på ovansidan, går bort om jag torkar dem.

Skulle vara väldigt tacksam om du kunde säga vad det är och hur jag blir av med denna ohyra.

Tack på förhand.
Ulf

Odla Svarar: 

Jag tror att det är hoppstjärtar. De äter multnande växtdelar och kanske även rötter. Det är viktigt att jorden inte är för blöt utan får torka upp mellan vattningarna, de trivs om det är blött i jorden. Du kan sänka ner krukorna i vatten en halvtimme för att tvinga upp maskarna och sedan tar du upp krukorna och håller dom lite torrare i fortsättningen.

Sylvia