Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Ohyra i julros

Min julros gav plötsligt upp, blommor och stjälkar vissnade. Under tiden sköt den ett "skott", ett blad, ljusgrönt och gängligt strävade mot skyn. Nu i det bleka dagsljuset upptäcker jag att fönstret (söderfönster) bakom rosen är kladdigt, och att det är som ett spindelnät över jorden i krukan. Vad är det och vad gör jag? Jag vill så gärna kunna rädda den fantastiska blomman!

Julrosnovis

Odla Svarar: 

Låter som spinn.

Du kan pröva att ha växten ute i kylan ett tag, julrosen tål det men inte spinnen. Ha den dock inte i frosten, ta in den om frost hotar, då den inte har vant sig i frosten. Alltså, ha den ute så länge det är plusgrader, ta in om temperaturen går under noll. På våren kan du seden plantera ut den.

Sylvia